Rezidencijalni programi 2024.

JAVNI POZIV
CIRKUSKA REZIDENCIJALNA MREŽA

Putem natječaja “Cirkuska rezidencijalna mreža” udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule, K.V.A.R.K. iz Križevaca i Kućni kolektiv iz Klanjca, otvaraju svoje prostorne i ljudske resurse za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica.


Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.


Natječaj je otvoren od 15. 2. do 15. 3. 2024. do 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 25. 3. 2024..


Prijave se zaprimaju putem obrasca:https://forms.gle/VfCXep1ntZYRSJYCA






























Pozivamo umjetnice, umjetnike i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu, medijsku vidljivost te dokumentiranje izvedbenog materijala. U slučaju dodatne finacijske podrške od strane Gradskih ureda za kulturu gradova u kojima organizacije djeluju, Cirkuska rezidencijalna mreža osigurat će dnevnice i/ili honorare za selektirane umjetnike i umjetnice.


Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima/ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.


Umjetnici/e se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2024. godini u šest različitih prostora u Hrvatskoj:

– Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)
– Mala scena Doma mladih (Split)
– Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)
– Klub kulture (Križevci)
– Čarobnjakov šešir (Pula)
– Kuća Klajn (Klanjec)


Opis rezidencija u navedenim prostorima dostupni su na:

https://drive.google.com/file/d/1mTFS8kKSpQ1tWLVTi0Ru1ERyxzlYuqMD/view


Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.

Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2024. godine.

Na kraju svake održane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.

U sklopu ovogodišnjeg poziva, selektirani autori/ce ili jedna do dvije osobe iz izvedbenih timova dobit će priliku sudjelovanja na Laboratoriju Cirkuske rezidencijalne mreže pod mentorstvom irskog konceptualnog umjetnika s cirkuskim zaleđem – Darragha McLaughlina. Laboratorij se uvodi kao prilika za zajednički rad umjetnika/ca na vlastitim kreativnim projektima u kontekstu razmjene i suradnje, s ciljem izgradnje umjetničkog kapaciteta i povezivanja regionalnih umjetnika/ca. Laboratorij će se održati u Splitu od 29. 4. do 5. 5. 2024. u Domu mladih, u prostoru pod upravljanjem Cirkus Kolektiva.


Rad selektiranih umjetnika/ca pratit će cirkuska umjetnica, producentica i laureatkinja Jeunes Talents Cirque 2009. – 2010., Antonia Kuzmanić iz ROOM 100, koja će prije, za vrijeme i nakon završetka laboratorija (tijekom godine) sudionicima/ma pružiti daljnje smjernice u obliku individualnog savjetovanja – kako da produkcijski i distribucijski nastave razvijati projekte.


Na tragu prošlogodišnje uspješne prakse, svi zainteresirani moći će se dodatno informirati o tome kako pisati o umjetničkom projektu i jasno prikazati umjetnički koncept za potrebe poziva za rezidencije i razne druge natječaje, putem radionice koju će voditi Dora Komenda, cirkuska umjetnica, članica Cirkus Kolektiva i circusnext predselektirana umjetnica za 2023. godinu.

Radionica će se održati online, u srijedu 20. 2. 2024.od 17:00 do 18:00 h. Uskoro ćemo objaviti detalje vezane uz prijave i online adresu radionice.


Sve dodatne informacije dostupne su putem e maila: cirkuskarezidencijalnamreza@gmail.com

Cirkuska rezidencijalna mreža u 2024. godini dio je projekta Nacionalne cirkuske platforme koja se provodi uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, a sufinancirana je i sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

IZVOĐAČKI POLIGON U KUĆI KLAJN

Siječanj 2024. - Grupa umjetnika koju čine jedan glumac, jedan muzičar, jedna dramaturginja, jedan plesač i tri plesačice, proveli su rezidenciju "Izvođački poligon" u Kući Klajn.

Tijekom petodnevne rezidencije, umjetnici su rasčlanjivali etape kreativnog procesa te pronalazili načine za upadanje u kolektivne kreativne krize koje ovog puta nisu ignorirali već su se upravo krizama bavili. Umjetnici su prikupili set zadataka i improvizacijskih vježbi vezanih uz rad s krizama i rizikom, koje će nastaviti oblikovati i nadograđivati.

Sudionici: Una Štalcar Furač, Margareta Firinger, Ema Kani, Nikolina Rafaj, Antun Aleksa, Šimun Stankov i Boris Barukčić

Rezidencijalni programi 2023.


UDRUGA KUĆNI KOLEKTIV POZIVA UMJETNIKE/CE, AUTORE/ICE I ISTRAŽIVAČE/ICE NA REZIDENCIJALNI PROGRAM U KUĆI KLAJN, UMJETNIČKOJ REZIDENCIJI I JEDINSTVENOM PROSTORU KREACIJE, IZVEDBE I BORAVKA

5. SVIBNJA, Klanjec - OTVORENE PRIJAVE ZA 3 REZIDENCIJALNA PROGRAMA.
Rok za prijave je 26. 5. 2023., a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 31.5.2023.


  1. KULTURA PRIMJENE
  2. ŽIVOT BEZ GRANICE
  3. OTVORENI POZIV


Sve informacije o programima, upute za prijave kao i detalji o sudjelovanju nalaze se u nastavku. Za dodatna pitanja pišite nam na kucaklajn@gmail.com 



KULTURA PRIMJENE / voditeljica: Nataša Rajković

OPIS
primijéniti (što) svrš. 〈prez. prìmijēnīm, pril. pr. -īvši, prid. trp. prìmijēnjen〉

1.a. uvesti u upotrebu; upotrijebiti, iskoristiti [primijeniti novu tehniku] b. (na koga) protegnuti, proširiti upotrebu na koga [primijeniti na druge]

2.provesti u djelo; ostvariti [primijeniti u praksi]

 

Kultura primjene rezidencijalni je program koji istražuje koje osobne i društvene potrebe moraju biti zadovoljene kako bi se pokrenuo kreativan proces, pritom stavljajući naglasak na kreiranje i usmjeravanje umjetničkih prostora i ustanova.

Rezidencija je namijenjena producentica_ma, autorica_ma, kuratorica_ma, kustosica_ma i voditeljica_ma umjetničkih organizacija i ustanova, ali i studentica_ma umjetničkih usmjerenja.

U petodnevnom procesu s voditeljicom rezidencije, dramaturginjom i redateljicom Natašom Rajković sudionici će istražiti odgovaraju li dosadašnji smjerovi i mogućnosti (pa i pojmovi) kulturnih ustanova sadašnjem trenutku.

Zadovoljavaju li nas pojmovi kulturni centar, umjetnička rezidencija, radionica, kazalište, kino, galerija, festival i što oni znače danas kao mjesta življenja umjetnosti.

Uz odmak od uobičajenog planiranja godišnjih programa kroz prizmu financijske konstrukcije, a koristeći umjetničke forme, dramske tehnike i razne izvođačke alate, umjetničko-istraživački rad bit će fokusiran na direktno djelovanje lišeno pravila koje nalažu politika, zakon, socijalno okruženje ili pak sentiment. To ne isključuje naslijeđe kulturnih ustanova ili centara nego njihovu inkluziju u iskustvo koje će se upotrijebiti, iskoristiti, protegnuti, proširiti, odnosno primijeniti za kreaciju novih umjetničkih struktura, ali i vokabulara. 

Poseban naglasak bit će na radu ili komunikaciji sa zajednicom kao nekom vrstom korektiva, te potrage za odgovorom na pitanje je li umjetnost sama sebi dovoljna i pripada li zatvorenom krugu njegove elite.

Ova se rezidencija nastavlja direktno na razvijanje ideje o Kući Klajn kao prostora kreacije, boravka i izvedbe, koja se za sada ne zadovoljava pojmom društvene rezidencije nego traga za puno konkretnijim.

  • Program će biti održan od 15. do 19. srpnja 2023. u Kući Klajn (Antuna Augustinčića 1, Klanjec)
    Maksimalni broj sudionica_ka je 7.
  • Sudjelovanje na rezidencijalnim programima uključuje boravak u Klanjcu, pokrivene troškove smještaja i prehrane, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima te produkcijsku podršku tijekom trajanja rezidencije.

  • Prijava
    Svi zainteresirani mogu se prijaviti mailom na adresu kucaklajn@gmail.com s nazivom rezidencije u naslovu e-maila,  a prijava u PDF dokumentu mora sadržavati:
    • Informacije o prijavitelju_ici_ma i rezidentu_ici_ma (kontakt, kratka biografija)
    • Motivacijsko pismo sa specifičnim izazovima iz prakse i pitanjima vezanima uz temu (max 1500 znakova)


Izbor korisnika_ca rezidencije bit će rezultat vrednovanja programskog tima Udruge Kućni kolektiv i UO Kuća Klajn.
Rezultati će biti objavljeni na digitalnim kanalima Kuće Klajn najkasnije do 31. 5. 2023., a svi prijavljeni će o statusu prijave biti obaviješteni putem e-maila.


Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.



ŽIVOT BEZ GRANICE / voditeljica: Nataša Antulov

OPIS
Nastavno na uspješno održanu rezidenciju u 2022. pod nazivom Život na granici: Strogo kontrolirana pruga, umjetnički i organizatorski tim nastavlja rezidencijalni program sa širokom temom granice koja na području Klanjca i ovog dijela Krapinsko-zagorske županije od 2023. ima novo značenje. Ulaskom u Schengen zonu, fizička barijera između Hrvatske i Slovenije nestaje, dugogodišnji suživot s carinom, rampama i bodljikavom žicom prestaje i pojavljuju se nova pitanja i teme.


Što kada se ukloni fizička granica između dvije države, dva identiteta? Koji su potencijali za kulturnu suradnju, hoće li i se i kakve promjene dogoditi na donedavnom prostoru granice?

Kako europsku premisu ujedinjenja u različitosti možemo primijeniti na ovdašnje područje, kako to utječe na građane, kakvu ulogu tu ima kultura i kakve oblike može poprimiti kulturna razmjena?

Polaznici ove rezidencije pozvani su sudjelovati i kreirati rad ili provesti istraživanje o ovoj temi kroz društveno-političku prizmu. Istraživačko-kreativni procesi u koje će po potrebi biti uključeni i stanovnici pograničnog područja bit će temelj za stvaranje radova i materijala koji će reflektirati život na području koje mijenja svoj identitet u geografskom, političkom, prometnom, društvenom, gospodarskom, kulturnom pa čak i egzistencijalnom smislu.

Prijave su otvorene za umjetnike iz svih područja rada i interesa s naglaskom na interdisciplinarnost i istraživačke procese iz društveno-političke perspektive.
Naglasak u ovoj rezidenciji bit će stavljen na međunarodnu suradnju, odnosno sudjelovanje slovenskih umjetnika.


  • Program će biti održan od 16. do 22. listopada 2023. u Kući Klajn (Antuna Augustinčića 1, Klanjec)
    Maksimalni broj sudionica_ka po projektu je 5.
  • Sudjelovanje na rezidencijalnim programima uključuje boravak u Klanjcu, pokrivene troškove smještaja i prehrane, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima te produkcijsku podršku tijekom trajanja rezidencije.


  • Prijava
    Svi zainteresirani mogu se prijaviti mailom na adresu kucaklajn@gmail.com s nazivom rezidencije u naslovu e-maila,  a prijava u PDF dokumentu mora sadržavati:
    • Informacije o prijavitelju_ici_ma (kontakt, kratka biografija)
    • Motivacijsko pismo (max 1500 znakova)

    Izbor korisnika_ca rezidencije bit će rezultat vrednovanja programskog tima Udruge Kućni kolektiv i UO Kuća Klajn.
    Rezultati će biti objavljeni na digitalnim kanalima Kuće Klajn najkasnije do 31. 5. 2023., a svi prijavljeni će o statusu prijave biti obaviješteni putem e-maila.

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.



OTVORENI POZIV 


OPIS 
S obzirom na osjetni pritisak u kulturnoj proizvodnji na rezultate I ispunjavanje očekivanja programa kakav smo prijavili i kakav smo producirali, prostor za istraživanje, maštanje, eksperimentiranje i pogreške, sve je suženiji, a prečesto izostaje iz stvaralačkog procesa.

Time stvaralački proces sve više izgleda kao proces izvršenja/egzekucije, tijekom kojeg nemamo više mogućnosti skretanja s puta.
Rezidencijalni program u Kući Klajn namijenjen je samom početku stvaralačkog ili istraživačkog procesa, a možda mu i prethodi. U Kući Klajn otvaramo prostor i vrijeme za razvijanje postojeće ideje koja je još uvijek nejasna, nerazrađena, neelaborirana, ili pak vrijeme i prostor u koje dolazite da se ideja dogodi, stvori, padne sa zagorskog neba.
Rezidencija je tako osmišljena da tjera autora_icu_e na zaustavljanje, te osluškivanje nadolazeće ideje. U kojoj mjeri će se umjetnička ili istraživačka ideja razrađivati i do koje razine će djelo i tijelo evoluirati tijekom rezidencije, osobna je potreba i odgovornost svakog rezidenta_ice.

Gotove umjetničke koncepte, istraživačke strukture i razvijene ideje nećemo uzimati u obzir.

  • Sudjelovanje na rezidencijalnim programima uključuje boravak u Klanjcu, pokrivene troškove smještaja i prehrane, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima te produkcijsku podršku tijekom trajanja rezidencije.
    Obaveza uz boravak i kreativni proces: Razgovori s ukućanima o procesu, idejama, načinu rada, metodama i  istraživanju.


  • Program može biti održan u trajanju od 7 do 14 dana u Kući Klajn (Antuna Augustinčića 1, Klanjec) u terminu po prijedlogu prijavitelja, a u dogovoru s organizatorima programa.
    Maksimalni broj sudionica_ka po prijavljenom projektu je 5. Bit će odabran minimalno jedan (1), a maksimalno tri (3) projekta.

  • Prijava
    Svi zainteresirani mogu se prijaviti mailom na adresu kucaklajn@gmail.com s nazivom rezidencije u naslovu e-maila,  a prijava u PDF dokumentu mora sadržavati:
    • Informacije o prijavitelju_ici_ma i rezidentu_ici_ma (kontakt, kratka biografija)
    • Opis metode početka rada s naznačenim potrebama za provedbu (max 1500 znakova)
    • Kratki popis od 5 referenci (linkovi ili prilozi) s kojima su prijavitelji_ce u dijalogu, ne nužno kao izvorna inspiracija za rad
    • Predložene termine održavanja u trajanju od 7 do 14 dana, najkasnije do 31.12.2023.



Izbor korisnika_ca rezidencije bit će rezultat vrednovanja programskog tima Udruge Kućni kolektiv i UO Kuća Klajn.
Rezultati će biti objavljeni na digitalnim kanalima Kuće Klajn najkasnije do 31. 5. 2023., a svi prijavljeni će o statusu prijave biti obaviješteni putem e-maila


Sve dodatne informacije moguće je saznati na www.kucaklajn.com i putem maila.

Održavanje rezidencijalnog programa financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Klanjec.

Organizator zadržava pravo promjene uvjeta i programa, o čemu će pravovremeno obavijestiti prijavitelje.

Rezidencijalni programi 2022.

Augustinčić u pokretu

Prezentacija radova Skica za ono što traje Sunčice Bandić i Filipa Rogošića i Izvedbene ture Ivane Bojanić, Une Štalcar Furač i Nikoline Rafaj održat će se u utorak 18.10. u 15h u parku Galerije Antuna Augustinčića.

Pozivamo vas da nam se pridružite u pokretu i pogledu na Augustinčićeva djela i prostor koji ih okružuje.


autorica vizuala: Sonja Pavin

autorica vizuala: Sonja Pavin
autor fotografije: Marko Dajak

autor fotografije: Marko Dajak

UDRUGA KUĆNI KOLEKTIV POZIVA UMJETNIKE/CE, AUTORE/ICE I ISTRAŽIVAČE/ICE NA REZIDENCIJALNI PROGRAM U KUĆI KLAJN, UMJETNIČKOJ REZIDENCIJI I JEDINSTVENOM PROSTORU KREACIJE, IZVEDBE I BORAVKA.

U rujnu i listopadu održat će se dvije rezidencije: Augustinčić u pokretu – plesno-izvođačka rezidencija fokusirana na pokret i ples, s umjetničkim opusom kipara Antuna Augustinčića kao polazišnom točkom, te Život na granici: Strogo kontrolirana pruga.
Potonja je specifično vezana uz prugu koja više nema svoju funkciju te željezničku infrastrukturu koja je danas samo podsjetnik na neka prošla vremena, a istovremeno se nalazi u hrvatsko-slovenskom pograničnom području koje je strogo kontrolirano trenutnim graničnim politikama, uključujući i bodljikavu žicu.

ŽIVOT NA GRANICI: STROGO KONTROLIRANA PRUGA

Istraživačko-umjetnička rezidencija „Život na granici: Strogo kontrolirana pruga“ održat će se od od 12. do 18. rujna 2022.

Potreba za ovakvim programom proizašla je iz geografske pozicije Kuće Klajn, odnosno grada Klanjca koji se nalazi na samoj granici Hrvatske i Slovenije.
Prirodna granica između dvije države je rijeka Sutla, uz koju je smještena i željeznička pruga. Nekadašnja „žila kucavica“ putničkog i teretnog prijevoza ovog dijela Hrvatske s redovnim radom prestala je krajem 90ih. Od tada su kvaliteta i mogućnosti prometne povezanosti područja uz rijeku Sutlu (s obje strane) značajno oslabjele.

Tema ove rezidencije specifično je vezana uz prugu koja više nema svoju funkciju te željezničku infrastrukturu koja je danas samo podsjetnik na neka prošla vremena, a istovremeno se nalazi u pograničnom području koje je strogo kontrolirano trenutnim graničnim politikama, uključujući i bodljikavu žicu.
Polaznici ove rezidencije pozvani su sudjelovati i kreirati rad ili provesti istraživanje o ovoj temi iz prizme svog područja profesionalnog rada i interesa, uz podršku dramaturginje Nataše Antulov.

Istraživačko-kreativni procesi bit će temelj za stvaranje radova i materijala koji će reflektirati život na granici: geografskoj, političkoj, prometnoj, društvenoj, gospodarskoj, kulturnoj i egzistencijalnoj. Također, materijali, djela i ideje bit će korištene za daljnji rad, s tendencijom proširivanja i produbljivanja teme.

Broj polaznika rezidencije ograničen je na 6, a prijave su otvorene za zainteresirane iz umjetničkih, znanstvenih i humanističkih područja rada i interesa s naglaskom na intermedijalnost i istraživačke, kreativne i produkcijske procese.

Sudjelovanje uključuje boravak u Klanjcu, pokrivene troškove putovanja, smještaja i prehrane, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima te produkcijsku podršku tijekom trajanja rezidencije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti mailom na adresu kucaklajn@gmail.com najkasnije do 15. kolovoza 2022.
Prijava u Word ili Pdf dokumentu mora sadržavati: Kontakt informacije, kratki životopis i popis (izvođačkih) projekata i (umjetničkih) angažmana te obrazloženje motivacije (maksimalno 1000 znakova) za sudjelovanje u programu.

Izbor korisnika rezidencije bit će rezultat vrednovanja programskog tima udruge Kućni kolektiv. Rezultati će biti objavljeni na stranicama Kuće Klajn (www.kucaklajn.com) najkasnije do 20. kolovoza 2022. godine.
Odabrani kandidati također će biti obaviješteni putem e-maila.

Program se odvija uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Sve dodatne informacije moguće je saznati slanjem upita na mail kucaklajn@gmail.com.

izvor: Google maps

izvor: Google maps

Nataša Antulov

Dramaturginja.
Predaje kolegije iz dramaturgije izvedbe na preddiplomskom i diplomskom studiju „Gluma i mediji“ na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Surađuje s Aleksandrom Stojaković Olenjuk na predstavama ‘Pristajanja’, ‘Događaj koji mijenja sve’, ‘Lolipop’ i „spa_spa_show“ te s mnogobrojnim autoricama i autorima te kolektivima.

Članica je i suosnivačica izvedbeno-inkluzivne grupe Peti ansambl.

Završila je studij dramaturgije, usmjerenje Dramaturgija izvedbe na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2012. godine. Neformalnu edukaciju stjecala je na mnogobrojnim radionicama i edukacijama u polju izvedbene i filmske umjetnosti.

Izvor: vlada.gov.hr

Izvor: vlada.gov.hr

Izvor: Google maps

Izvor: Google maps

Polaznici rezidencije

Zahvaljujemo svima koji su iskazali svoj interes i prijavili se. Ograničenost prostornog kapaciteta  i procjena kompatibilnosti interesa i područja rada rezultirala je sljedećim popisom:


Jana Milovanović
Stanko Gagrčin
Simon Campbell
Vanja Šunjić
Ena Jurov
Emir Mulalić


AUGUSTINČIĆ U POKRETU

Plesna rezidencija Augustinčić u pokretu održat će se od 12. do 18. listopada 2022.

Fokus rezidencije su pokret i ples, a polazišna točka je umjetnički opus kipara Antuna Augustinčića. Augustinčić je rodom iz Klanjca u čijem se središtu nalaze Galerija i Studio te sadrže kompletan materijal potreban za istraživački i stvaralački rad.

Izvođači su pozvani da se, prvo kroz istraživački rad uz dramaturšku podršku dramaturginje Nikoline Rafaj te stručno vodstvo i mentorstvo kustosa Galerije, bave izvedbenim formama inspiriranim ne samo dinamikom Augustinčićevih skulptura, već i njegovim životom i cjelokupnim radom te ostavštinom koja je jedna od centralnih kulturnih točaka grada Klanjca.

Maksimalan broj sudionika je 7, a ciljana skupina su samostalni umjetnici i izvođački kolektivi koji će zajednički ili individualno kreirati izvedbu/e koja će po završetku rezidencije biti javno prezentirana.

Sudjelovanje uključuje boravak u Klanjcu, pokrivene troškove smještaja i prehrane, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima te podršku tijekom trajanja rezidencije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti mailom na adresu kucaklajn@gmail.com najkasnije do 1. rujna 2022.
Prijava u Word ili pdf dokumentu mora sadržavati: Kontakt informacije, kratki životopis i popis izvođačkih projekata i umjetničkih angažmana te obrazloženje motivacije (maksimalno 1000 znakova) za sudjelovanje u programu (odnos plesa i skulpture, interesi vezani uz temu ili pristup…)

Izbor korisnika rezidencije bit će rezultat vrednovanja programskog tima Udruge Kućni kolektiv.
Rezultati će biti objavljeni na stranicama Kuće Klajn (www.kucaklajn.com) najkasnije do 10. rujna 2022. godine.
Odabrani kandidati također će biti obaviješteni putem e-maila.

Program se odvija u suradnji s Galerijom Antuna Augustinčića i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sve dodatne informacije moguće je saznati slanjem upita na mail kucaklajn@gmail.com

Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec

Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec

Antun Augustinčić u ateljeu, autor fotografije: Tošo Dabac

Antun Augustinčić u ateljeu, autor fotografije: Tošo Dabac

Nikolina Rafaj

Nikolina Rafaj (1994.) završila je studij dramaturgije izvedbe na Akademiji dramske umjetnosti te preddiplomski studij antropologije i etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom Fakultetu.
Kao dramaturginja radi na projektima u ITD-u, ZKM-u, kazalištu Marina Držića, HNK-u Ivana pl. Zajca, kazalištu Trešnja, kazalištu Komedija, kazalištu Virovitica, Dubrovačkim ljetnim igrama kao i na brojnim projektima nezavisne scene.

Njen debitantski autorski projekt Memorija (svijeta) je puna izveden je u koprodukciji KUFER-a i KunstTeatra.

Za tekst U pakao lijepo molim, 2020. godine nagrađena je trećom nagradom Marin Držić, a 2021. za tekst Kamo se ide kad se odlazi prvom nagradom.
Voditeljica je nekoliko radioničkih programa poput - interdisciplinarne radionice Osvajanje prostora – od autoetnografskog do dokumentarnog, radionice dokumentarne radiodrame Do slušanja, radionice Iz prve ruke za učenike i učenice strukovnih škola.

Ikar, A. Augustinčić, park Galerije A.A.

Ikar, A. Augustinčić, park Galerije A.A.