Ne propustite sjajne glumačke izvedbe u predstavama 'MISTERO BUFFO' i 'KAKO SMO DOSPJELI OVDJE?'

U sklopu programa Suvremeno u Zagorju publika u Klanjcu će imati priliku besplatno pogledati dvije dramske predstave.

Autori i izvođači Gregor Zorc i Matej Recer - dva izuzetna pripovjedača, razigrano nas vode u vrtlog različitih vremenskih razdoblja, osobnih povijesti, priča svojih roditelja, poznanika i stranaca u predstavi 'Kako smo dospjeli ovdje?' (Kako smo prišli do sem?).
Ovu komediju koja je nastala u koprodukciji ljubljanskog kazališta Glej i mariborskog Momenta u Klanjec dovodi udruga Kućni kolektiv, a besplatna izvedba će se održati u subotu, 8. listopada u 19 sati u Kući Klajn (Antuna Augustinčića 1). Predstava je na slovenskom jeziku s hrvatskim titlovima.

**Besplatne ulaznice potrebno je rezervirati na kucaklajn@gmail.com ili putem Facebook stranice**

Nagrađivana predstava ‘Mistero buffo’ je izuzetan kazališni događaj, oda glumačkom pozivu, kroz koju se glumac transformira u preko 30 likova. Susret s virtuoznim glumačkim umijećem Dražena Šivaka zakazujemo u utorak, 11. listopada u 19h u Kući Klajn.
Tekst je nastao kao glumački izazov nobelovca Daria Foa, koji je prikupio monologe putujućih glumaca Srednjeg Vijeka koji zabavljaju i bude publiku prepričavajući zgode iz biblijske mitologije na novi način, dopuštajući nam da ih gledamo kroz novu prizmu.
U ovoj predstavi su svoje kreativne snage udružili Dražen Šivak, trostruki dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta i redateljica iz Pariza, Lee Delong.

Kako smo dospjeli ovdje?

Gregor Zorc i Matej Recer - dva izuzetna pripovjedača, razigrano nas vode u vrtlog različitih vremenskih razdoblja, osobnih povijesti, priča svojih roditelja, poznanika i stranaca.
Intimna pripovijest temeljena je na suprotnostima: strahote Drugoga svjetskog rata u opoziciji s mirnom domaćom podgorskom seoskom okolicom, strategije preživljavanja u Jugoslaviji nasuprot kozmopolitskom globalnom kapitalizmu, seoska solidarnost ili urbano nepovjerenje, život kao kontriranje smrti.
Koliko nam razočaranja treba za pravu ljubav; koliko straha da se skupi hrabrosti suočiti s nepoznatim; koliko mržnje moramo prevladati da bismo započeli pomirenje; koliko puta moramo propustiti pronaći svoj potencijal; koliko gubitaka moramo podnijeti da bismo bili sretni; koliko puta moramo krenuti da bismo stigli; i koliko je smrti potrebno da bi se moglo živjeti?

Moderni bardovi beskompromisno nas suočavaju s kulturnim razlikama, različitim vremenima, ali istim prostorima. Preokrećući društvene kontekste kroz pojedinačne priče, grade uvid u bit čovječanstva. Autori govore više o nama nego o sebi. Istovremeno, njihovo pitanje "Kako smo dospjeli ovdje?" već nudi odgovor: "Samo zajedno možemo naprijed!"

Autori i izvođači: Gregor Zorc i Matej Recer
Audio: Damjana Černe
Dramaturško savjetovanje: Uroš Kaurin
Tehničko vodstvo: Andrej Firm (Moment) i Grega Mohorčič (Glej) Fotografija: Andrej Firm i Ivian Kan Mujezinović
Video: Hyperraw Digital
Producenti: Zoran Petrovič (Moment) i Tjaša Pureber (Glej) Produkcija: Moment Koprodukcija: Kazalište Glej
Uz potporu: Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Općina Maribor i Općina Ljubljana

Fotograf: Andrej Firm

Fotograf: Andrej Firm

Fotograf: Andrej Firm

MISTERO BUFFO

‘Mistero buffo’ je virtuozna oda glumačkom pozivu, kroz koju se glumac transformira u preko 30 likova.
Tekst je nastao kao glumački izazov nobelovca Daria Foa, koji je prikupio monologe putujućih glumaca Srednjeg Vijeka koji zabavljaju i bude publiku prepričavajući zgode iz biblijske mitologije na novi način, dopuštajući nam da ih gledamo kroz novu prizmu.

Tako otvara perspektivu odnosa između autoriteta i podanika, od pamtivijeka pa sve do današnjih dana. U ovoj predstavi su svoje kreativne snage udružili Dražen Šivak, trostruki dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta i redateljica iz Pariza, Lee Delong.

Predstava ima niz priznanja kritike, a osvojila je i sljedeće nagrade: • ‘Zlatna maska za najboljeg glumca’ Art Trema festa, Ruma 2019. • Specijalna nagrada žirija Festivala malih scena i monodrama, Sarajevo 2019. • Nagrada publike, festival TIFBU 2019. • Nagrada za najbolju mušku ulogu, Dani satire 2020., Zagreb • Glavna nagrada, Be:femon festival, 2020. Bečej • Najbolja monodrama, Festival monodrame 2020, Krapinske Toplice • Posebno priznanje, Gumbekovi dani 2020., Zagreb

Redateljica: Lee Delong
Prevoditeljica: Tatjana Peruško
Izvođač: Dražen Šivak
Glazbenik: Igor Dorotić Svjetlo:
Vesna Kolarec
Produkcija: Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatar

 

Fotograf: Dario Hacek

Fotograf: Dario Hacek

Iz kritika

“Kako je lijepo vidjeti glumca koji na sceni suvereno vlada svojim glasom, gestom i pokretom. Gledali smo majstore monodrame kao što su Pero Kvrgić, Fabijan Šovagović ili Ljuba Tadić, u novije vrijeme to je Vilim Matula, ali mnogo ih više u samom vrhu i nema. U monodrami ‘Mistero buffo’, prema tekstu Darija Foa i u režiji Lee Delong, gledali smo Dražena Šivaka kao takvog glumca bez mane, koji je na savršen način iskoristio sve svoje artističke alate. ‘Mistero buffo’ istinska je umjetnost jednog glumca. U toj su se predstavi susrele sudbine troje ljudi: jednog genijalnog i angažiranog pisca, jedne strpljive i promišljene redateljice i jednog suptilnog i posvećenog glumca. Netko je rekao: pamet, talent i sloboda osnova su svakog dobrog kazališta.”
BOJAN MUNJIN, Novosti


“Posvećen, ludičan i ludističan, lucidan glumac, Šivak pred publiku staje otvorena lica, igrajući se i hrabro se poigravajući klaunovskim položajem otvorene, ranjive nesavršenosti, „ne skrivajući se iza vještine“, koju ima na vrhunskoj razini, i glede govora i s obzirom na tijelo, mimiku, gestu, grimasu, glazbu, pjevanje. Šivakov je Mistero buffo čudesan, čudnovato fascinantan: ujedno visoko estetiziran i komičan, namijenjen kazališnoj eliti i malim ljudima, lud od smijeha i bolan do suza, oštar prema političkim pitanjima i blag prema slabostima puka, farsičan i tragičan, groteskan i dramatičan. Istodobno mio i šarmantan i dubok i tajanstven. Karizmatičan glumac, disciplina pokreta, govora i pogleda i snažna poruka predstave koja ulazi u gledalište i prenosi se izvan teatra svrstavaju Mistero buffo u pravi kazališni događaj.”
M. Muhoberac, VIJENAC

Šivak na sceni pršti od entuzijazma i inzistira na tome da je entuzijazam vrsta dara kojim se može preživjeti svako političko nasilje. Sat vremena predstave prolazi u dahu, a užitak gledatelja nije samo u glumčevoj formalnoj vještini transformacije, nego i u načinu na koji slavljenički ton učas preobrće u njegovu radikalnu, kritičku suprotnost. Za mene je Šivakova predstava nešto što ulazi u antologije domaćeg teatra već i po samom intenzitetu kojim ovaj glumac odbija logiku političkog licemjerja koja se toliko često vezuje za glumačku profesiju.”
NATAŠA GOVEDIĆ, Novi list

“Veličanstvena razornost smijeha. ‘Mistero buffo’ je visokom vrijednošću predstave izniman događaj u zagrebačkom kazalištu, jedna od najvažnijih i najboljih predstava čitave zagrebačke kazališne sezone.”
TOMISLAV KURELEC, kazaliste.hr

TEATAR POCO LOCO: STONOGA GOGA

U Klanjec nam  stiže sjajna lutkarska predstava za djecu (3+) STONOGA GOGA zagrebačkog Teatra Poco Loco!

Predstava će se održati u srijedu 28. rujna u 17:30h u parku ispred Kuće Klajn, a u slučaju kiše selimo se u DV Kesten!
Ulaz besplatan.

Gdje spavaju bubamare?
Što prodaje smrdljivi Martin?
Tko je kraljica kukaca?
Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice?
Zašto mravi nemaju vremena?

Pogledajte „Stonogu Gogu“ i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama. Tekst „Stonoga Goga“ , nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić, govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret sa jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele. Tko bi rekao da će ona škrtica s početka priče, na kraju pjevati sasvim drugu pjesmu: „...Dosta mi je mode Poklanjam sve cipele u ime slobode Eto ih vama, ako nekom treba Nek se skloni od kišovitog neba. Sve što imam želim dijeliti Prijatelje želim razveseliti.“
Glumci Teatra Poco Loco izvode ovu poučnu priču uz puno glazbe, (pjevajući i svirajući uživo), a dojam upotpunjuje bogato illustrirana scenografija koja nas vodi u najtajnije djelove šume.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Tekst: Andrijana Grgičević
Dramatizacija: Maja Katić
Igraju: Zrinka Kušević, Maja Katić, Fabijan Komljenović Scenografija: Renata Carola Gatica i Florencia Troisi Kostimografija: Renata Carola Gatica
Glazba: Ivana Đula i Luka Vrbanić
Uzrast: za djecu od 3 do 10 godina
Premijera: listopad 2107.

Predstava je nastala u koprodukciji s Gradskim kazalištem lutaka Split.


Ilustracija i dizajn: Sonja Pavin

SUVREMENO U ZAGORJU: GOSTOVANJA SUVREMENIH PLESNIH, DRAMSKIH I CIRKUSKIH PREDSTAVA
Kumrovec, Klanjec, Veliko Trgovišće, Sutla

Ples, pokret, drama, cirkus - ne propustite uzbudljive predstave programa Suvremeno u Zagorju.


Od svibnja do listopada ove godine Krapinsko-zagorska županija bit će bogatija za još jedan kulturno-umjetnički program – SUVREMENO U ZAGORJU. Radi se o programu orijentiranom na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne, dramske i cirkuske umjetnosti koji se ove godine održava drugi put, a kao i lani, u potpunosti je besplatan za posjetitelje. Novost ovogodišnjeg programa su popratni edukativni sadržaji namijenjeni prvenstveno djeci i mladima, s naglaskom na suvremenu izvedbenu i vizualnu kulturu i umjetnost.
•••
Glavni cilj projekta je publici približiti suvremeni ples, pokret, dramu i cirkus, te izmicanjem iz zatvorenih izvedbenih prostora i postavljanjem na javne prostore koji inače nemaju izvedbenu namjenu, doprinijeti otkrivanju i popularizaciji suvremenih performerskih estetika u Krapinsko-zagorskoj županiji.
Nositelj projekta Suvremeno u Zagorju je udruga Kućni kolektiv iz Klanjca koja umjetnički i programski upravlja Kućom Klajn, umjetničkom rezidencijom i društveno-kulturnim centrom, a projekt se realizira u suradnji s GOKUL-om iz Zaboka, Humskom udrugom mladih i kolektivom ROOM100 iz Splita.
Partneri programa su Općina Kumrovec, Turistička zajednica Biser Zagorja, Studio za suvremeni ples, Cirkorama i CirkPozor.

Sonja Pregrad: DOWL

*ZBOG KIŠE IZVEDBA JE ODGOĐENA ZA STUDENI/PROSINAC 2022.*

‘Dance, dance, Otherwise We’re Lost’ (Pleši, pleši, inače smo izgubljeni) - Pina Bausch

‘U srpnju 1518. stanovnike Strassbourga pogodio je iznenadni i naizgled neobuzdajući nagon za plesom. Histerija je započela kada je žena, poznata kao gospođa Troffea zakoračila na ulicu i u tišini se započela uvijati, vrtjeti i tresti’

Otkuda su proizašli izboji kolektivnog trzavog plesa u doba kuge i što tj. kako ih možemo razumjeti iz situacije u kojoj se nalazimo danas?

autorica: Sonja Pregrad / izvode: Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Ana Mrak, Eva Priečkova, Sonja Pregrad / glazba: Nika Pečarina / kostimi: Tea Kantoci

📌 Ulaz je besplatan.
Program Suvremeno u Zagorju sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca, a izvedba DOWL provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba, u partnerstvu s organizacijom Objekt plesa

Suvremeno u Termama Tuhelj

Suvremeno u Zagorju se nastavlja: u subotu 23.7. zakazujemo spoj s Nikolinom Majdak!

Radionica cirkuskih vještina
17h, Vodeni planet

Malo starija djeca. imalo mlađi mladi imat će priliku savladati osnove cirkuskih vještina i možda otkriti skrivene talente.
Broj sudionika radionice je ograničen na 15, a preporučena dobna skupina je 6+


Niske pobude i visoke pete
20:30h, Terra Lounge Bar

“Ulični šou kao i svaki drugi – malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. Sreća i veselje.”

*Sudjelovanje na radionici i izvedba su besplatni.

O umjetnici:
Osobito u izrazu gajeći tehniku kazališnog klauna i fizičkog teatra kao izvođačica sudjeluje u mnogim (nezavisnim) kazališnim produkcijama, te performansima i uličnim predstavama, s kojima je gostovala po čitavoj Hrvatskoj i svijetu (od Rusije i Kine, do Meksika, SAD-a, Francuske, Belgije itd).
Samostalno i kroz suradnju s umjetničkim organizacijama i udrugama već godinama djeluje na području nezavisne kulture, najvećim dijelom na području cirkusko-kazališne scene.
Vodi razne radionice pokreta, te cirkuskih vještina za djecu i odrasle. Od 2015. do 2020. godine asistirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, kod profesora Mladena Vasaryja, na Katedri za scenski pokret.
Dulji niz godina surađuje s Kućom Ekstremnog Muzičkog Kazališta D.B.Indoša, sudjelujući u mnogim njegovim predstavama (“Antiedip”, “Cefas”, “Hauka molekula”, “Var 19”, “Kašalj čovjek”).
Sudjeluje u brojnim uličnim predstavama i ima svoj solo ulični cirkuski komični show “Niske pobude i visoke pete”.
U suradnji s Kazalištem Mala scena i Triko Cirkus Teatrom ostvarila uloge u igranim i nagrađivanim predstavama za djecu i odrasle (“Iglica”, “Mala vještica”, “Crna Petra”, “Slavuj”, “Dvije i pol sestre”, “Kaleidoskop” itd).
Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 2020. osniva umjetničku organizaciju Cirk Pozor (Cirkusom Inspirirano Rubno Kazalište Pozor).


Program Suvremeno u Termama Tuhelj organizira udruga Kućni kolektiv u suradnji s Turističkom zajednicom Biser Zagorja. Donatori programa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Krapinsko-zagorska županija.

Program se provodi kroz platformu Clubture.
Donatori programa i razmjene i suradnje su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja. Realizirano uz podršku Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca, te partnerstvo s Općinom Kumrovec, Studiom za suvremeni ples i Cirkoramom.

O PREDSTAVI GRASSHOPPERS

Priroda na ovom svijetu mora podnijeti mnogo toga.
Circus Katoen traži razigrani način da prikaže taj proces time što stavlja travnjak u fokus svoje predstave. Trava je živi materijal i svima je prepoznatljiva. S jedne strane vrlo ranjiva, a s druge strane može izdržati mnogo.
U ovoj predstavi Circus Katoen uklanja komadić zelene boje iz svog prirodnog staništa i podiže ga iznad razine tla pomoću postolja, dasaka, užeta i svojih tijela. Publika prati umjetnike koji pretvaraju komad trave u objekt koji se doslovno može pokretati, manipulirati i kontrolirati. Umjetnici se nadaju da će na taj način kod gledatelja probuditi empatiju. Empatiju prema krhkoj prirodi. Belgijski dvojac Circus Katoen radi u skladu s ekološkim načelima koji se prelijevaju iz privatnog u poslovni svijet.

Predmeti s kojima rade predstave prirodni su/biorazgradivi/reciklirani i moraju stati u njihov mali kombi. I prije nego što je održivost postala trend, Sophie i Willem vodili su se ovim načelima. Čak i naziv kolektiva (Katoen = Pamuk) govori o kakvim se umjetnicima radi – pamuk, kada se proizvodi na održiv način, je čista, prirodna tkanina, mekana, ali vrlo jaka, karakteristika koja se također može naći u njihovim radu.

Izvedba predstave “Grasshoppers” realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Flanders – State of the Art, Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca.

O PREDSTAVI SÓ.

Ova obiteljska predstava (preporučena dob je 5+) zabavni je prikaz kako geometrijski oblici kroz igru mogu postati umjetnost.
SÓ. - opsesivan, kvadratan i pedantan lik. Okružen je beskrajnim brojem nekontroliranih kutija s kojima se može igrati i oblikovati svijet oko sebe. Iz kaosa nastaje ludi svemir, noseći smijeh i stvarajući komično ludilo, pretvarajući se u novo biće s novom formom.
Predstavu SÓ. će obožavati i odrasli i djeca.

Režija: Arturo Cobas i Jesús Velasco Otero
Izvođač: Jesús Velasco Otero
Scenografija: Cruz Velasco Pajares i Jesús Velasco
Kostimografija: Alicia Tojo
Fotografija: Leticia Marino

Xampatito je započeo svoju umjetničku karijeru u školi cirkusa ‘Circonove’ u Santiago de Composteli, Španjolska. Od 2013. do 2015. godine nastavlja studij u Madridu, usavršavajući svoje izvedbene tehnike u kazalištu, plesu, akrobaciji i žongliranju, a potonje mu je specijalnost. Radio je s ‘Pass & Company’, osvojio je ‘Talent Madrid’ i nagradu za najbolju predstavu na ‘International Festival of Street Arts and Theatre’ u Valladolidu.

Program se provodi kroz platformu Clubture.
Donatori programa i razmjene i suradnje su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.
Realizirano uz podršku Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca, te partnerstvo s Društvom naša djeca Veliko Trgovišće i Cirkoramom.

SUVREMENO U ZAGORJU 2022

Edukativni program započinjemo radionicom cirkuskih vještina i ulične umjetnosti u nedjelju 15.5. u parku ispred Kuće Klajn, a voditelji su Nikolina Majdak i Mario Miličić.
Zbog ograničenog broja sudionika prijavu je potrebno poslati na kucnikolektiv@gmail.com ili putem Facebooka ili Instagrama.
Sudjelovanje na radionicama je besplatno.


Suvremeno u Zagorju 2021

Suvremeno u Zagorju 2021.

Suvremeno u Zagorju

Ples, pokret, cirkus - ne propustite uzbudljive predstave programa Suvremeno u Zagorju.
Od nedjelje 12. do subote 18. rujna Krapinsko-zagorska županija bit će bogatija za još jedan kulturno-umjetnički program – SUVREMENO U ZAGORJU.
Radi se o programu orijentiranom na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne i cirkuske umjetnosti.

Hum na Sutli - Škvadra / BAZEN / 12.9. u 18h, Vetropark


KLANJEC - LAZUZ / Baktana / 14.9. u 18h, školsko igralište OŠ A. Mihanovića


GORNJA STUBICA - Petra Najman / Moja smrt i ja / 16.9. u 18h, školsko igralište OŠ Matije Gupca

ZABOK - Petra Hrašćanec, Saša Božić / Love Will Tear Us Apart / 18.9. u 19h, igralište kraj skateparka
(U slučaju kiše predstava će biti u Gradskoj galeriji Zabok, Zivtov trg 10/II)

ULAZ BESPLATAN

Glavni cilj programa je publici približiti suvremeni ples, pokret i cirkus, te izmicanjem iz zatvorenih izvedbenih prostora i postavljanjem na javne prostore koji inače nemaju izvedbenu namjenu, doprinijeti otkrivanju i popularizaciji suvremenih performerskih estetika u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Nositelj programa je udruga Kućni kolektiv, a realizira se u suradnji s GOKUL-om iz Zaboka, Humskom udrugom mladih, udrugom Kajkaviana te umjetničkim organizacijama Škvadra i de facto iz Zagreba, kolektivom ROOM100 iz Splita i zagrebačkim Studiom za suvremeni ples.

Program je sufinanciran sredstvima Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca.

Izvedba predstave grupe Baktana dio je projekta "Cirkus na margini" ROOM 100 kolektiva.
Projekt je financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Izvedba predstave Petre Najman dio je projekta "Cirkus na margini" nositelja ROOM 100 i partnerskih organizacija Kućnog kolektiva, Mosor Film Festivala (Hrvatskog planinarskog društva Mosor), Muzeja Cetinske krajine - Sinj, Sinjskog kulturnog urbanog pokreta i Festivala mediteranskog filma Split.
Program se provodi kroz platformu Clubture.
Donatori programa i razmjene i suradnje su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

 

Škvadra-Bazen

Predstava Bazen kolektiva Škvadra nastala je kao reakcija na rušenje skejterskog poola (bazena) u Studentskom centru u Zagrebu. Tematizirajući nestajanje javnih prostora za urbanu kulturu, Bazen istražuje povezanost skejterskih i plesnih tehnika balansiranja i tijela u letu.
Predstavu izvode četiri izvođačice-plesačice (Eva Kocić, Marta Habulin, Ema Kani, Margareta Firinger) i dva izvođača-glazbenika (Ivan Marojević i Roko Crnić) a koreografiju i prilagodbu izvedbe u prostor parka potpisuju Ema Crnić i Šimun Stankov.

Lazuz-Baktana

Svoje akrobatsko-žonglersko umijeće pokazat će Ron Beeri i Itamar Glucksmann iz francuske cirkuske kompanije Lazuz.
U predstavi Baktana spajaju se žonglersko izražavanje upravljanjem letećim objektima i akrobatski izraz pokretom, a njihova znatiželja i istraživanje otvaraju put prema izvanrednoj sinergiji.
Ova izvedba dio je turneje kompanije Lazuz koja u rujnu osim u Klanjcu gostuje u Puli, Splitu, Zagrebu i Beogradu.

Petra Najman-Moja smrt i ja

Autorski projekt Moja smrt i ja izvest će cirkuska umjetnica Petra Najman.
Predstava je nastala kao istraživanje koje je umjetnica započela u lipnju 2020. inspirirana periodom nemogućnosti bavljenja cirkuskim disciplinama zbog slomljene ruke uslijed pada s trapeza. Koristeći cirkusku disciplinu trapez i elemente lutkarstva Petra Najman scenski razvija svoje viđenje smrti.

Petra Hrašćanec - Love will tear us apart

Love will tear us apart je plesni solo, autorski projekt Petre Hrašćanec i Saše Božića kojeg izvodi Petra Hrašćanec.
To je prvi dio trilogije o odnosu suvremenog plesa i specifičnog žanra pop-glazbe, a sama predstava žanrovski vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa.
Love will tear us apart jedna je od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava, za koju je Petra Hrašćanec 2012. nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju žensku plesnu ulogu.