PROGRAM

ČETVRTAK 19.8.

20h: Kino nostalgija
Kino Otok, Ivan Ramljak / dokumentarni / 35' / 2016.
Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestero svjedoka vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja vezanih uz gledanje i prikazivanje filmova koji su im obilježili živote.

21h: Nagrađivana drama s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi
Otac, Srdan Golubović / igrani / 120' / 2020.

Otac je priča o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu gdje planira svoj slučaj iznijeti samome ministru. Film temeljen na stvarnom događaju prikazan je na brojnim svjetskim festivalima i ovjenčan nizom nagrada, između ostalog nagradom publike Zlatna vrata na Pulskom filmskom festivalu. U naslovnoj ulozi oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, za koju je nominiran za nagradu Europske filmske akademije.

 


PETAK 20.8.
20h: Hrvatski kratki filmovi / Predstavljanje platforme Croatian.film
Krhko, Tomislav Šoban / igrani / 23' / 2019.
Alma, mlada diplomirana glumica, prolazi niz glumačkih proba i projekata dok traži stan, a njezina najbolja prijateljica odlazi živjeti u Belgiju.
Angina pectoris, Filip Mojzeš / igrani / 18' / 2020.
Zoran živi ugodnim malograđanskim životom. Profesionalno je uspješan, financijski situiran i odgovoran je suprug i otac. No nesmotrena reakcija na iznenadan smrtni slučaj natjerat će ga da se suoči s posljedicama vlastitog (ne)djelovanja.
Sigurno mrtvi, Ivan Grgur / dokumentarni / 11' / 2019.
Koliko puta možeš umrijeti od straha prije no što zaista umreš? Ovaj film tragikomičan je prikaz svojevrsne Google-hipohondrije: od prve samodijagnoze i borbe s liječnicima do sasvim izvjesne skore smrti. U potrazi za službenom potvrdom vlastitih pretpostavki protagonisti postaju frustrirani, a lov na bolesti i sam postaje bolest.

21h: Komedija sa sjevera
Halla ide u rat, Benedikt Erlingsson / igrani / 101' / 2018.
Glavna junakinja Halla, uz dosadnu građansku egzistenciju, vodi i tajni život – ratuje s lokalnim industrijskim gigantom. Tijekom filma u scenama s glazbom pojavljuje se i bend koji tu glazbu izvodi, što filmu daje poseban šarm. Uz nagradu LUX Europskog parlamenta i nagradu SACD u Cannesu, ova islandska akcijska drama dobitnik je Nagrade publike na Zagreb Film Festivalu 2018.

 


SUBOTA 21.8.
20h: Obiteljski SF
Moj dida je pao s Marsa, Marina Andree Škop, Dražen Žarković / igrani / 75' / 2019. (uzrast 6+)
U jednom trenu život djevojčice Une se sasvim preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Una i robot imaju manje od 24 sata da spase djeda i robota.

21:30h: Oscarom nagrađeni najbolji međunarodni film 2021.
Još jedna runda, Thomas Vinterberg / igrani / 117' / 2020.
Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Glavnu ulogu igra poznati danski glumac Mads Mikkelsen.

 


NEDJELJA 22.8.
20h: Šumska detektivska priča za najmlađe
Gordon i Paddy, Linda Hambäck / animirani / 66' / 2017. (uzrast 3+, sinkronizirano)
Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica?

21:15h: Pobjednici Tabor Film Festivala
In the Air Tonight, Andrew Norman Wilson / eksperimentalni / 10' / 2020.
U ožujku 2020., u jednoj kući na obroncima doline koji gledaju na znak Hollywooda, Wilson kreće razmišljati o Philu Collinsu i iskustvu jedne noći na autocesti na pacifičkoj obali. Na cesti je uz njega i žena koja je uključena na istu radio-frekvenciju, zaneseno pjeva “In the Air Tonight”.
Bijeli Božić, Josip Lukić / igrani,dokumentarni / 26' / 2020.
Gradski park – idealno mjesto za opuštanje.

Cockpera, Kata Gugić / animirani / 4' / 2020.
Kratka opera inspirirana Ezopovom basnom Dva pijetla i orao.

22h: Domaći dokumentarni kino-hit
Ljubav oko svijeta, Anđela i Davor Rostuhar / dokumentarni / 75' / 2021.
Anđela i Davor Rostuhar odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje odgovora pitanje – što je ljubav. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u 30 zemalja na 6 kontinenata. Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj dokumentarac prikazuje različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima.

ULAZNICE

Ulaz je besplatan, a ulaznice će se dijeliti na ulazu u park sat vremena prije početka programa.
Program započinje 20h, a kako bi projekcije protekle u skladu epidemiološkim mjerama, apeliramo na posjetitelje da drže razmak, dezinficiraju ruke i čuvaju svoje zdravlje i zdravlje najbližih.

Ne zaboravite ponijeti svoje dekice, jastučiće ili štokrlin, klupčicu, što god vam je najudobnije za uživanje u filmovima!